Динерс клуб Македонија
 
 
 
 
 
 
ПОНУДА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКИТЕ ЗА ПЕРИОД ОД 90 ДЕНА
 
 
Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле корисниците на Динерс Клуб картичките во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, ФД Динерс Клуб Интернационал МАК дооел Скопје објавува Јавна понуда со број 01-1049/1, од 15.04.2020 година, за промена на договорните услови за користење на Динерс Клуб кредитните картички.

Скопје, 15.04.2020г,

ПОНУДА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКИТЕ ЗА  ПЕРИОД ОД 90 ДЕНА
Врз основа на Уредбата со законска сила за примена на Законот за финансиските друштва за време на вонредна состојба ( службен весник бр. 90 од 04.04.2020 година), како и врз Основа на Уредбата со законска сила за начинот на промена на договорните услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците (службен весник бр.80/2020 од 27.03.2020 година), а со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, ФД Динерс Клуб Интернационал МАК дооел Скопје објавува Јавна понуда со број 01-1049/1, од 15.04.2020, за промена на договорните услови за користење на Динерс Клуб картичките.

Јавната понуда е наменета за физички лица, корисници на Динерс Клуб картички, кои заклучно со 31.03.2020 година немаат статус на Сторнирана Динерс Клуб картичка.

Детали на понудата:

1.Во периодот од 01 април до 30 јуни 2020 година, физичките лица кои се корисници на Динерс Клуб картички по договорите за издавање и користење на Динерс Клуб картички кои се склучени заклучно со 31 Март 2020 година, ќе ги плаќаат сметките намалени за 70% од вкупниот износ на сметката.

2.Обврските по основ на помалку платени сметки во периодот од 1 април до 30 јуни 2020 година наведени во точка 1 од Понудата, ќе се одложуваат за 90 дена.

3.По истекот на периодот на одложување, во следната наредна сметка, одложените обврски ќе доспеат во целост за плаќање.

4.За периодот додека трае одложувањето за плаќање на обврските на помалку платени сметки, ФД Динерс Клуб Интернационал МАК дооел Скопје, нема да засметува никакви дополнителни трошоци.

5.За периодот додека трае одложувањето за обврските по основ на помалку платени сметки, Вашите Динерс Клуб картички ќе бидат целосно блокирани за користење. Картичките ќе бидат деблокирани со целосно отплаќање на обврските по периодот наведен во точка 2  и 3 на оваа Понуда.

6.Доколку не ја прифаќате оваа Понуда, за да можете да продолжите да ги користите Вашите Динерс Клуб картички , Ве молиме најкасно до 26.04.2020 година, да кликнете тука. Во спротивно ќе се смета дека истата сте ја прифатиле.

7.За сите нови Динерс Клуб членови, кои ќе се стекнат со Динерс Клуб картичка во период од 01.04.2020 до 30.06.2020 година, нема да важи Понудата за одложено плаќање.

8. Доколку сте согласни со Понудата НЕ Е ПОТРЕБНО ДА НАПРАВИТЕ ништо. Се смета дека без одговор членовите ја прифаќаат објавената Понуда и понудените услови.
 
 
ОСТАНАТИ ВЕСТИ
 
СООПШТЕНИЕ Извршниот директор на Динерс Клуб Интернационал МАК ДООЕЛ Божидар Јанковски станува сопственик на компанијата
10.12.2020
 
 
Динерс Клуб Македонија повторно добитник на награда за "Најдобра кредитна картичка посветена на грижата за корисници и нивно задоволство"
12.06.2020
 
 
Известување
31.12.2018
 
 
Известување за неработни денови 06 и 07.01.2017
05.01.2017
 
 
Erste Card Club d.o.o. го презема работењето на Diners Club во Србија, Македонија и во Црна Гора
29.11.2016
 
 
Динерс Клуб Македонија национален шампион на европските бизнис награди 2016/17, во категоријата ”Посветеност на корисниците”
14.09.2016
 
 
GLOBAL BANKING & FINANCE REVIEW го прогласи Diners Club Macedonia за компанија со најдобра грижа за корисници на пазарот
27.10.2015
 
 
Како да гратис членарина!
05.10.2015
 
 
Вашата омилена картичка слави роденден!
17.09.2014
 
 
Добивајте ја сметката на Вашата e-mail адреса!
01.08.2014
 
 
Најава за патување во странство
01.08.2014
 
 
Известување
23.05.2014
 
 
Купувајте со Diners Club картичка во Inditex!
20.05.2014
 
 
Пристигна новата колекција во Benetton и Sisley!
06.03.2014
 
 
Купувајте на 3 РАТИ
19.02.2014
 
 
Плаќање до 3 рати за услугите на МВР
21.01.2014
 
 
Известување на плаќање на сметки за Водовод и канализација
25.12.2013
 
 
Информација за плаќање на девизен трошок
20.12.2013
 
 
Купувајте на рати во Мега Куманово
21.10.2013
 
 
Нафта за домаќинство на рати
17.10.2013
 
 
Купувајте на 6 рати во P.S. Fashion
02.10.2013
 
 
Најава за патување во странство
16.04.2013
 
 
Само дома си е дома
06.03.2013
 
 
Diners Club iOS Апликација
24.12.2012
 
 
Diners Club и Охридско лето
05.07.2012
 
 
Нови намалени каматни стапки
03.07.2012
 
 
Познати сите патници на Карневал под Маски Венеција 2012
01.02.2012
 
 
Карневал под маски
24.01.2012
 
 
Карневал под маски
18.01.2012
 
 
Карневал под маски
10.01.2012
 
 
Diners Club Премија
09.01.2012
 
 
Карневал под маски
29.12.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.12.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
07.11.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.10.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.09.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.08.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
06.07.2011
 
 
Донација на децата од СОС детско село
27.05.2011
 
 
Василичарски гала-концерт
15.01.2011
 
 
Препознајте ја надежта и уживајте во неа
31.12.2010
 
 
Гала-настан Во Друштво на славните - Словенија
14.12.2010
 
 
 
 
 
   
  Контакт   |   Тарифник   |   Корисни совети   |   Често поставувани прашања   |   Прашања   |   Follow us on facebook   Follow us on twitter