Динерс клуб Македонија
 
 
 
 
 
 
Erste Card Club d.o.o. го презема работењето на Diners Club во Србија, Македонија и во Црна Гора
 
 
Белград, 23 ноември 2016. – Во Белград е потпишан Договорот за купопродажба на сопственичкиот удел помеѓу компанијата SKB Capital S.A. од Луксембург и Erste Card Club d.o.o. (ECC), со седиште во Загреб. Со тоа ECC се стекнува со 100% сопственост над компаниите на Diners Club International Belgrade d.o.o. од Белград (DCI Belgrade) и Diners Club International Mak d.o.o.e.l. од Скопје (DCI Mak), а посредно и над компаниите Diners Club International Montenegro d.o.o. од Подгорица и DC Travel од Белград. Diners Club International, како давател на франшизата, ја поддржува трансакцијата и го одобрува преносот на лиценцата ECC, како и иден развој на брендот на Diners Club и деловното работење на овие пазари. Досегашното работење на трите наведени пазари опфаќа нешто повеќе од 40.000 издадени картички Diners Club, со вкупен промет од 90 милиони евра.

Согласно со договорот, ECC го презема ексклузивното право за издавање и прифаќање на  Diners Club картичката, односно одговорноста за понатамошен развој на брендот Diners Club и идниот развој на подрачјето на Србија, Македонија и Црна Гора. Се очекува најдоцна до првиот квартал од 2017 година да се завршат трансакциите и да се изврши финално пренесување на деловните удели, откако ќе бидат исполнети формално-правните услови од самиот договор, како и издавање одобренија од сите регулаторни тела.

„Како најголем издавач во регионот, ECC на територијата на Србија, Црна Гора и Македонија ќе донесе нови платежни решенија од палетата на производи на Diners Club и со тоа ќе ја збогати понудата на пазарите на овие три земји. Предностите од спојувањето на франшизата на регионално ниво, како и големиот потенцијал за проширување на деловните можности и успеси, ќе ги почувствуваат сите учесници во бизнис-франшизата, како и нашите партнери. Беспрекорниот сервис и услуга на кој се навикнати клиентите во Србија, Црна Гора и во Македонија повеќе од една деценија од работењето на Diners Club во овие земји, ќе остане приоритет и во иднина, а на клиентите ќе им биде достапен поголем избор кога станува збор за производи, услуги и бенефиции за плаќање со картичките Diners Club“, истакна г. Обрад Сикимиќ по повод потпишувањето на Договорот за купопродажба, кој следните пет години ќе ја врши должноста претседател на Надзорниот одбор во DCI Белград. На чело на Diners клубовите на територијата на Србија, Црна Гора и на Македонија, г. Обрад Сикимиќ е повеќе од 25 години, кој во тоа време активно работеше на позиционирањето на брендот Diners Club во овие земји, односно на развојот на понудата на платежните услуги.

„Овој чекор е логично продолжение на нашата деловна стратегија, која има за цел да го зајакне регионалното присуство на подрачјето на Југоисточна Европа. Земајќи ги предвид резултатите од досегашното франшизно работење на овие пазари, веруваме дека со развиениот бизнис-модел ќе можеме да обезбедиме врвен квалитет на услуги на клиентите и долгорочно да остваруваме успешни деловни резултати“, додаде г-ѓа Марија Радониќ, заменик-претседател на раководството на ECC, која е задолжена за регионалното работење.

Erste Card Club d.o.o. е картична компанија со повеќе од 550.000 издадени кредитни картички во Хрватска, Босна и Херцеговина и во Словенија. Таа е дел од една од најголемите банкарски групации во Средна и во Источна Европа, Ерсте Групацијата, и нејзиниот партнер во овој регион, Steiermärkische Sparkasse од Грац. Покрај франшизата за Diners Club во Хрватска, која е една од 10-те најголеми и најуспешни во светот, ECC е сопственик и на Diners Club франшизата во Босна и Херцеговина и во Словенија, а присутна е и на пазарите во Унгарија, Бугарија и во Романија во сегментот на прифаќање на картичката.
 
 
ОСТАНАТИ ВЕСТИ
 
СООПШТЕНИЕ Извршниот директор на Динерс Клуб Интернационал МАК ДООЕЛ Божидар Јанковски станува сопственик на компанијата
10.12.2020
 
 
Динерс Клуб Македонија повторно добитник на награда за "Најдобра кредитна картичка посветена на грижата за корисници и нивно задоволство"
12.06.2020
 
 
ПОНУДА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКИТЕ ЗА ПЕРИОД ОД 90 ДЕНА
16.04.2020
 
 
Известување
31.12.2018
 
 
Известување за неработни денови 06 и 07.01.2017
05.01.2017
 
 
Динерс Клуб Македонија национален шампион на европските бизнис награди 2016/17, во категоријата ”Посветеност на корисниците”
14.09.2016
 
 
GLOBAL BANKING & FINANCE REVIEW го прогласи Diners Club Macedonia за компанија со најдобра грижа за корисници на пазарот
27.10.2015
 
 
Како да гратис членарина!
05.10.2015
 
 
Вашата омилена картичка слави роденден!
17.09.2014
 
 
Добивајте ја сметката на Вашата e-mail адреса!
01.08.2014
 
 
Најава за патување во странство
01.08.2014
 
 
Известување
23.05.2014
 
 
Купувајте со Diners Club картичка во Inditex!
20.05.2014
 
 
Пристигна новата колекција во Benetton и Sisley!
06.03.2014
 
 
Купувајте на 3 РАТИ
19.02.2014
 
 
Плаќање до 3 рати за услугите на МВР
21.01.2014
 
 
Известување на плаќање на сметки за Водовод и канализација
25.12.2013
 
 
Информација за плаќање на девизен трошок
20.12.2013
 
 
Купувајте на рати во Мега Куманово
21.10.2013
 
 
Нафта за домаќинство на рати
17.10.2013
 
 
Купувајте на 6 рати во P.S. Fashion
02.10.2013
 
 
Најава за патување во странство
16.04.2013
 
 
Само дома си е дома
06.03.2013
 
 
Diners Club iOS Апликација
24.12.2012
 
 
Diners Club и Охридско лето
05.07.2012
 
 
Нови намалени каматни стапки
03.07.2012
 
 
Познати сите патници на Карневал под Маски Венеција 2012
01.02.2012
 
 
Карневал под маски
24.01.2012
 
 
Карневал под маски
18.01.2012
 
 
Карневал под маски
10.01.2012
 
 
Diners Club Премија
09.01.2012
 
 
Карневал под маски
29.12.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.12.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
07.11.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.10.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.09.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
05.08.2011
 
 
Diners Club секој месец наградува
06.07.2011
 
 
Донација на децата од СОС детско село
27.05.2011
 
 
Василичарски гала-концерт
15.01.2011
 
 
Препознајте ја надежта и уживајте во неа
31.12.2010
 
 
Гала-настан Во Друштво на славните - Словенија
14.12.2010
 
 
 
 
 
   
  Контакт   |   Тарифник   |   Корисни совети   |   Често поставувани прашања   |   Прашања   |   Follow us on facebook   Follow us on twitter